Image default

Ρομποτική Τεχνολογία: νέα εποχή για την ορθοπεδική

Μία νέα εποχή τεχνολογίας και εξέλιξης ανοίγει για την χώρα μας στο κομμάτι της ορθοπεδικής, καθώς η Ελλάδα  κατέστη μία από τις τρεις χώρες στην Ευρώπη που διαθέτει ρομποτική τεχνολογία στον τομέα αυτό.

Για τον λόγο αυτό, αύριο Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 14:00 μ.μ. στοαμφιθέατρο του Νοσοκομείου METROPOLITAN, θα γίνει η παρουσίαση του υπερσύγχρονουαμερικανικού ορθοπεδικού ρομπότ ΜΑΚΟ.

Το ρομπότ MAKO είναι μοναδικό στο είδος του καιβρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογικής εξέλιξης παγκοσμίως. Με την βοήθεια τουρομπότ MAKO, το οποίοπραγματοποιεί επεμβάσεις εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας, μπορούν νααντιμετωπιστούν βλάβες στην άρθρωση του γόνατος έγκαιρα πολύ πριν χρειαστεί ναπραγματοποιηθεί ολική αντικατάσταση της άρθρωσης. Με τη χρήση του ορθοπεδικού ρομπότ επιτυγχάνεται μικρότερος χρόνος αποκατάστασης, μειώνονται οι επιπλοκές και η απώλεια αίματος.

Στην εκδήλωση θαμιλήσουν ο Αμερικάνος Ειδικός Dr. Frederick Buechel Jr. MD, ο οποίος είναι ο σημαντικότερος ρομποτικός χειρουργός παγκοσμίως, καθώς επίσης οι εξειδικευμένοι Διευθυντές Χειρουργοί Ρομποτικής Ορθοπαιδικής κκ. Κωνσταντίνος Δρετάκης και Διονύσιος Χίσσας.

Πηγή: onmed.gr